14.06.2012

Poslanecká sněmovna spustila nový web

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky zveřejnila své nové internetové stránky www.psp.cz. Tvůrcem grafiky a HTML šablon je společnost Giant interactive s.r.o. O nasazení šablon na redakční systém, rozšíření obsahu a naprogramování nových funkcí webu se postaral interní tým Poslanecké sněmovny.

Cílem projektu bylo vytvoření moderního, uživatelsky příjemného portálu, který umožní lepší orientaci ve velkém množství dat a dokumentů, které web Poslanecké sněmovny nabízí. Z grafického pohledu bylo úkolem vytvoření stránek, které budou moderním a čistým designem korespondovat s novým logem, které pro Poslaneckou sněmovnu vytvořil akademický malíř Oldřich Kulhánek a které doposud na webu prezentováno nebylo.

Informace a dokumenty jsou na webu nyní snáze a rychleji přístupné, přibyly stránky podrobně vysvětlující, co sněmovna dělá a může občanům nabídnout. Sněmovna se novým webem více otevírá veřejnosti, významně byly rozšířené sekce informačního střediska. Velký důraz se při tvorbě šablon kladl na stránky s detaily poslanců, kde lze nyní snáze vyhledávat v historii předešlých volebních období. Modernizací prošly i sněmovní tisky, nově doplněnými o graf legislativního procesu, kde je vyznačeno, jakými kroky již návrh prošel a naznačen postup dalšího projednávání.

"Jednou z nejrozsáhlejších částí webových stránek Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je Digitální repositář, díky kterému jsou návštěvníkům zpřístupněny dokumenty z předchozích volebních období až do dávné historie státu. Návštěvníci se tak mohou jednoduše podívat například na to, jak jimi volený poslanec v předchozím období pracoval. Případně zkoumat data z historie. Tato část webu již dříve získala cenu Český zavináč za mimořádný počin v rozvoji informační společnosti v České republice i na Slovensku", říká Pavel Smolek, ředitel odboru informatiky Kanceláře Poslanecké sněmovny.

"Součástí projektu byla pravidelná jednání, na kterých jsme společně se zástupci Poslanecké sněmovny definovali priority jednotlivých prvků stránek a vedli diskuze nad jejich rozložením a grafickým zpracováním. Ve výsledku jsme pak sněmovně dodali 56 šablon pro různé obsahové stránky webu.", dodává Jan Pivoňka, manažer projektu společnosti Giant interactive s.r.o.

Adresa

Giant interactive s.r.o.
Thámova 681/32
186 00 Praha 8 – Karlín

T: 222 311 533
M: 602 818 858 / 603 912 972
E: info@giant.cz

@giant.cz

Prezentace SEO.CZ

Nabídku SEO a správy PPC naleznete na našem specializovaném webu.